Nationale Auto Pas

Alle gebruikte auto's met BOVAG Garantie worden geleverd met de Nationale Auto Pas (NAP), waarmee u inzage krijgt in de kilometerhistorie van de auto. De Stichting NAP is de enige onafhankelijke instantie in Nederland die kilometerstanden registreert.

Alle nieuwe en geïmporteerde auto's worden via de importeur of via de Rijksdienst voor het Wegverkeer automatisch bij NAP geregistreerd. Bij onderhoud, reparatie, APK, in- en verkoop, schadeherstel en taxatie voert een BOVAG-autobedrijf de actuele kilometerstand in, waarmee NAP per auto een overzichtelijke kilometerhistorie opbouwt. Hierdoor kunnen het autobedrijf en de consument in een oogopslag zien of de opbouw van de kilometerstanden logisch is, waarmee fraude kan worden tegengegaan.

Sinds 1991 zijn er ongeveer 7 miljoen auto's en 60 miljoen kilometerstanden opgeslagen in de database van NAP. Bij alle BOVAG-autobedrijven kunt u inzage krijgen in de kilometerhistorie van uw auto of van de auto die u wilt gaan kopen. Aangezien het autobedrijf bij raadpleging van de database de actuele kilometerstand moet invoeren, moet u die auto wel meenemen. Tegen betaling kunt u ook online de kilometerstand controleren met de NAP Check.

autopas website